• Tonje

Venter du på det perfekte resultatet?Er du en perfeksjonist? Noen som alltid vil gjøre ting perfekt. En person som ikke slipper ifra deg arbeidet før det er helt 100. Lar du det gå utover nattesøvnen ved deadline fordi du føler at noen setninger eller utforminger ikke er helt rett? Slik var jeg også. Nå gjør jeg det beste jeg kan på første forsøk og lar det være med det. Hvorfor? Fordi det skapte for mye stress og bekymring i hverdagen min. Det tok rett og slett for mye tid.


Nå sitter du sikkert å tenker "lettere sagt enn gjort, Tonje! Hva er hemmeligheten?" Det er egentlig ingen hemmelighet. Det handler bare om hvordan du angriper oppgaven, hvordan du strukturerer deg og hva du selv tenker.


1. Bryt opp oppgaven(e).

Det første du bør gjøre er å bryte ned oppgaven så mye det lar seg gjøre. Den enkle oppgaven "rydde kjøkkenet" består av mange deloppgaver. Dette er min liste fra i gårkveld: rydde ut av oppvaskmaskinen, rydde inn i oppvaskmaskinen, sette ting tilbake i kjøleskapet, kast søppel, tørke av benken og vanne krydderurter. Dette kan også overføres til rapportskriving, prosjektstyring, kundemøter osv. Bryt oppgaven ned til flere små som er håndterbare.


2. Endre måten du tenker på.

Fokuser mindre på sluttresultatet og mer på prosessen. Dette er spesielt viktig i kreative prosesser. Det lar deg fokusere på fremgangen du har i stedet for sluttresultatet. Det er viktigere at oppgavene blir gjort ferdig enn at de ikke blir ferdig i det hele tatt.


Der har du det! Ganske enkelt, ikke sant? Men så vanskelig.


Er du en perfeksjonist?

© 2019 by MSV Tjenester. 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon