• Tonje

TakknemlighetDet nærmer seg jul og nytt år, og i den sammenhengen er det passende å snakke om takknemlighet. Takknemlighet handler om å være klar for å sette pris på og svare på godhet. 


"Gratitude makes sens of our past, brings peace for today and creates a vision for tomorrow"

- Melody Beattie


Flere forskningsstudier viser at å praktisere takknemlighet gir mange gode helseeffekter. Dette kan være fysiske, psykiske og sosiale effekter som påvirker oss i hverdagen. Praktisering av takknemlighet kan gi deg et sterkere immunforsvar og lavere blodtrykk. Det kan hjelpe deg til å trene mer, at du er mer positiv, optimistisk og glad. Det kan også føre til at du er mer hjelpsom mot andre og at følelsen av ensomhet blir mindre. Takknemlighet lar oss feire nåtiden ved å sette fokus på de positive følelsene! 


Hvordan praktisere takknemlighet? 

Robert Emmons, en av verdens ledende forsker på takknemlighet, skriver at å ha en takknemlighets dagbok/logg er kjempe hensiktsmessig når man skal praktisere takknemlighet. Samtidig som du lager en forpliktelse med deg selv om å faktisk praktiser takknemlighet. Hvis dette høres noe overveldende ut kan du starte med å si tre ting du er takknemlig for når du legger deg. 


Hva kan du registrere?

Alt mulig du er takknemlig for! Det kan være alt fra kjærligheten du føler for en person til at solen skinte i dag. Det er bare du som bestemmer hva du er takknemlig for. 


Hva skjer med hjernen? 

Når du begynner å registrere positive ting vil du etter hvert oppleve at automatiske negative tanker og følelser blir mindre framtredende. Dette fordi du flytter fokuset ditt fra negativt til positivt tankemønster. 


Ha en flott uke med mange ting å være takknemlig for! Kom innom neste søndag for mer mindfulness påfyll. 


Har du sett at Fem på Mindful har fått seg Facebook side? Gå inn her og lik siden slik at du alltid får med deg når det kommer et nytt innlegg. 


Kilder til dette innlegget: 

Greater Good Magazine

MindFit 

© 2019 by MSV Tjenester. 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon