• Tonje

SavasanaSavasana er en enkel måte å la kroppen og sinnet slappe av på. Savasana stillingen kommer fra yoga tradisjonen. Den er lett å gjennomføre når som helst og den fremmer fullstendig avslapping. 


Øvelsen bør gjøres i minimum fem minutter for å få god effekt av avslappingen. Du kan gjerne gjøre den som en overgang mellom dine daglige sysler og praktisering av yoga eller andre body-mind-teknikker (f.eks. pilates, qigong, tai chi). 


Slik kan du gjøre det: 


Først finn deg en matte eller et teppet du kan ligge på. 


Legg deg forsiktig ned på ryggen med føttene spredd. La armene ligge langs bakken ut fra kroppen med håndflatene pekende opp. 


Hvis du har mye svai i ryggen og føler ubehag ved å ligge slik som beskrevet over, kan du legge deg på magen og lage en "pute" av armene. 


Pust dypt og rolig. Kjenn at kroppen hele veien fra føttene til hodet nærmest synker ned i bakken. Vend oppmerksomheten mot kroppsdeler som føles anspente, og konsentrer deg om å få dem til å slappe av. 


Ta 5-10 dype pust. 


La så pusten gå naturlig før du begynner å bevege forsiktig på fingre og tær. Legg deg så forsiktig over på siden, og press deg opp i sittende stilling. 


Namaste. 


Godtfredsen, G. Merunada, M & Tanum, E. (2016) Mindfulness for alle, 100+ minndfulness teknikker. Bygdøy: Godtfredsen, Merunada & Tanum. 

© 2019 by MSV Tjenester. 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon