• Tonje

Psykhjørnet: Distraher deg selv

Husker du da vi var små? Så mange skrubbsår, så mye snørr. De voksne kom med trøst og gjerne en distraksjon. Kanskje en setning som, "skal vi gå inn å steke vafler?" Du gråter og hyler, men plutselig kan du både lukte og se for deg nystekte deilige vafler. Og det triste inni deg, er ikke lenger like trist. 

Vel. vi kan distraheres. Dette kan være en god teknikk når hodet går i "spinn". Vi mennesker er eksperter på det å dra oss selv inn i mørket eller ned i møkka. 

Personlig er jeg en ekspert på negative tankerekker. Det er så lett å tenke nedsettende om seg selv og utviklingen ender ofte i heftig angst. Generalisert angst... Tankene bombarderer selvbildet: "Du er ikke bra nok." "Du fortjener ikke det gode." "Du er...." Stopp!! Gå på kjøkkenet å ta deg ett glass vann. Gå en tur. Oppsøk noen, det holder f.eks. å finne katten. Det må ikke være en krevende handling. Det viktige er at du handler! Dette bryter opp den negative spiralen av slemme tanker som har bygget seg opp i hodet. 

Nei, lett er det ikke. Du kan være "stuck" i egen kropp, men du kan trene. Er du flittig, så vil teknikken automatiseres. Og det vil bli lettere å unngå den såkalte "bunnen i bøtta" 

Dette hjelper meg hvertfall, kanskje det kan hjelpe deg? Husk: Du må ville mer enn du tenker! 

- Freyja Dette er gjestebloggen Psykhjørnet. 

Her blir det skrevet om psykisk helse i alle typer former; erfaringer, forskning, tips osv. 

Gjestebloggere kan være av alle kjønn og i alle aldre. Noen vil være anonyme, noen vil være gjest regelmessig og noen er fagpersoner.

Har du lyst til å gjesteblogge om psykisk helse? Ta kontakt. 

© 2019 by MSV Tjenester. 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon