• Tonje

Overlevelsesguide for romjulenGod jul! Og gledelig romjulsgalskap når den kommer om noen dager. Har du mange forpliktelser i romjulen? Mennesker å se, mat som skal spises, trær som skal gåes rundt? Kjenner du allerede nå at en svettedråpe drypper fra panna di?


Nedenfor er min topp 12 tips for en rolig og stressfri romjul.


Planlegg DIN aktivitet

Hvis romjulen er fylt med aktiviteter som du føler du må eller bør, planlegg da også aktiviteter som du vil gjøre sammen med andre.


Planlegg alene tid

Er du en person som trenger alene tid i løpe av dagen eller uka, er det viktig at du prioritere det. På den måten kan du unngå å ha en "melt down" på et familieselskap.


Hold det enkelt

Har du masse gjøremål du skulle gjort nå som du har fri? Halver gjøremålsliste og slapp av i mellom slagene i stedet.


Si nei

Det er lov å si nei. Er du sliten? Har du ikke lyst til å ut? Si nei. Du trenger ingen annen grunn.


Budsjett

Hvis du har masse aktiviteter på kalenderen som koster penger, lag deg et budsjett. Da vet du hvor mye du kan bruker per aktivitet og du slipper å bekymre deg over om pengene strekker til.


Mindful shopping

Skal du handle på romjulssalg? Planlegg hva du skal handle til hvilken pris og evt. til hvem. Vær bevist når du er i butikken og velg ut varer med omtanke.


Ha noen å snakke med

Vet du at julen er en tøff tid? Avtal med et familiemedlem eller en nær venn at du kan ta de til side (eller ringe) hvis du får det tøft, både i sosiale settinger og alene.


Tren

Ta deg tid til en joggetur, styrkeøkt eller gå tur. Bli svett og utløs noen endorfiner for å stresse ned.


Spis moderate mengder

Er du bekymret for at du skal gå opp i vekt i julen? Ikke legg restriksjoner for deg selv. Spis heller moderate mengder av maten foran deg.


Overspis det du elsker

Dette henger sammen med forrige punkt. Spar overspisingen til mat/kaker/godteri du faktisk elsker!


Velg sunne alternativer

I løpe av en romjulsdag har vi som regel et par måltider der vi helt fritt selv kan velge hva vi vil spise. Velg sunne alternativer som f.eks. grov brødskive med avokado og egg til frokost og yoghurt med nøtter til lunsj.


Self-care

Selvpleie er viktig! Gjør en handling/aktivitet for deg selv hver dag. Lytt til musikk, mediter, tren, ta en lang dusj. Gjør det som du føler du trenger.


Ha en fantastisk romjul og ta vare på deg selv!

© 2019 by MSV Tjenester. 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon