• Tonje

NyttårsforsetterHvis du er som meg, har du kanskje begynt å tenke på nyttårsforsetter. Når jeg lager meg forsetter bruker jeg å sette meg SMARTe mål. SMART står for fem kriterier som vil hjelpe deg til å nå målet.


S - spesifikk. Målet må være så konkret og detaljert som mulig. Dette fordi det er mye lettere å nå et klart definert mål enn det er å nå et som er uklart. 


M - målbart. Målet må være målbart slik at du vet hvor god progresjon du har. Hvis du har som mål "å bli godt trent" sier det deg ingen ting om hvor nærme du er målet. Men hvis du har som mål å jogge 5 km, vet du hvor god progresjon du har hvis du målet at du klarer å jogge 2 km. 


A - attraktivt. Målet må være noe du virkelig vil. Det er ikke noe poeng i å sette et mål som du ikke har lyst eller motivasjon til å nå. 


R - realistisk. Målet må være realistisk i den for stand at det må være mulighet for at du skal kunne nå det. Hvis du setter deg mål om å gå en mil på ski, må du ha utstyret, kunne låne utstyr eller penger til utstyret for å nå målet. Har du ikke mulighet for noen av disse faktorene er ikke målet realistisk for deg, 


T - tidsbestemt. Målet må ha en tidsrammer. Tiden du setter av til å nå målet vil gjøre at du klarer å fokusere, samt ha større mulighet til å ha et målbart mål. 


Jeg vil råde deg til å sette noen morsomme nyttårsforsetter til neste år! Ikke fokuser bare på det som kan være negativt med deg selv som du vil endre, men også det du vil holde på.


Tom for ideer? 

- I 2018 skal jeg invitere venner eller familie til middag en gang hver andre måned. 

- Før utgangen av mars skal jeg ta med meg alle barna i familien på en ake dag. 

- I 2018 skal jeg melde meg som frivillig hos en veldedig organisasjon og være med på minimum fire aktiviteter for fattige i Norge. 

- I 2018 skal jeg lese seks bøker jeg ikke har lest før. 


Mål som er sosiale og som man kan ha med seg flere på er kjempe gøy! Hvis du er veldig glad i mål og vil lage deg en plan som strekker over mer enn et år.


Sjekk ut Day Zero Project her. Der kan du også få tips til morsomme mål som du også kan ha som nyttårsforsetter. 


Håper du har fått noen tips til å sette deg noen gode og morsomme nyttårsforsetter! 

Legg gjerne igjen en kommentar om dine nyttårsforsetter. 


Har du sett at Fem på Mindful har fått seg Facebook side? Gå inn her og lik siden slik at du alltid får med deg når det kommer et nytt innlegg. 

© 2019 by MSV Tjenester. 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon