• Tonje

Mindfulness i hverdagen

Oppdatert: 12. okt. 2018Hvordan kan du gjøre flere mindful aktiviteter i hverdagen? Det er mange måter å gjøre dette på. En ting som har blitt vanlig for meg er at hver gang jeg hører ordet pust, så blir jeg oppmerksom på pusten min og tar noen dype pust ned i magen. 


Øv deg på å praktisere mindfulness i dine daglige aktiviteter 

Prøv å vær oppmerksom i de aktivitetene du gjør på autopilot til vanlig. Når du f.eks. pusser tennene eller dusjer prøv å legg merke til luften, smaken, lydene og følelsene i aktivitet


Gjør mindfulness øvelser med en gang du våkner

Dette setter følelsen eller tonen for dagen. Hvis du har behov for kaffe før du starter er det helt okey, men ikke skru på noen typer teknologiske duppedingser eller les avisa før du har gjort øvelsene. 


Velg ut handlinger som minner deg på å sjekke inn med deg selv. 

Dette blir et hint som du møter på regelmessig gjennom dagen som gjør at du skrur over på mindful. F.eks. når du tar en kaffekopp eller går forbi et bestemt sted. 


Fire mindfulness aktiviteter 


Gå en tur 

Gå deg en tur uten musikk eller podcast på øret. Vær oppmerksom på omgivelsene rundt deg, alle sansene dine og la tanker bare komme og gå uten å gjøre noe med dem.  


Mindful lesing

Mindful lesning senker farten til leseren og lesingen. Før du leser, sitt rolig i noen minutter. Fokuser på pusten, slipp alle tanker og følelser og ta 2-3 dype pust. Så kan du lese. Prøv å legg merke til at du er mer fokusert og verdsetter lesingen mer. Når du er ferdig med å lese, sitt i noen minutter, fokuser på pusten. Helt til slutt legg merke til hva du har lært eller erfart fra lesingen. 


Ta en mindful dusj

Prøv å legg merke til hvor godt det varme føles på huden. Legg merke til lukten av såpen og følelsen av hånden din over huden, slipp alle tanker som kommer, tenk over hvor mye vann som kommer og lyden av vannet. 


Mindful arbeidsvei 

Vær oppmerksom på omgivelsene dine og tendensene du kanskje har til å trekke deg innover i deg seg. Legg merke til følelsene som kommer og går, føl på hva du sanser i steden for hva du tenker, ikke døm eller analyser tankene,  bare anerkjenn dem. 


Hvis du vil ha flere tips til aktiviteter som kan gjøres mindful, sjekk ut denne listen hos Leftbrainbuddha (engelsk språklig)


Kilder: 

Psychcentral(.com)

Mindful(.org)

Dailygood(.org)

Headspace(.com)

© 2019 by MSV Tjenester. 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon