• Tonje

Mindful watching

Oppdatert: 19. aug. 2019Ofte hører jeg av bekjente at de elsker å sitte på café og se på mennesker. Men hvor oppmerksomme er vi når vi sitter å ser på de som haster forbi? Mest sannsynlig legger vi merke til de spesielle tilfellene som mannen med rosa hår eller moren med to skrikende barn i tvilling-vognen. Ser vi hvert individ som passerer oss?


I denne månedens anbefaling utfordrer jeg deg som elsker å se på mennesker og du som ikke liker det noe særlig til å prøve å være oppmerksom når du ser på mennesker.

Sett deg ned på en benk, ta to minutter mens du venter på bussen eller hvor du måtte være og legg merke til menneskene rundt deg og observer.

Prøv å hold dine egne tanker utenfor. Men hvis det kommer en assosiasjons tanke eller tanker om hva du skal ha til middag, anerkjenn dem og la de flyte videre.

Se på hele mennesket foran deg. Hva går de på seg? Hvilken hårfarge har han/hun? Legger du merke til at glidelåsen på skoen til damen foran deg er åpen?

Kjenner du lukten av omgivelsene dine? Prøv å ta inn alle sanselige inntrykk.

Husk å puste mens du observerer!

Prøv å vær 100% i nuet uten automatiske fordommer til hva du sanser.


Nå når adventstiden nærmer seg med storm skritt og julen står for dør er det viktig å ta seg et pusterom inn i mellom slagene. Det kan gjerne bare være to minutter om gangen for å sjekke inn med deg selv og være 100% i nuet. 

© 2019 by MSV Tjenester. 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon