• Tonje

Lær barna å lytte oppmerksomtEn flott måte å lære barn å praktisere mindfulness er oppmerksom lytting. Å lytte etter lyder er en god og lett måte å fokusere oppmerksomheten vår på, det er mer konkret og mer gøy.


Det er mange måte du kan praktisere oppmerksomhet/mindfulness med barn, her nevner jeg to som kan være enkle å begynne med.


1. Lytt til en bjelle.

Du kan bruke en tradisjonell mindfulness bjelle, en syngebolle. Eller en av barnets favoritt bjellelyd. Og så kan du si til barnet: Om et øyeblikk skal vi lukke øynene våre og lytt etter lyden av bjellen. Når du hører bjellen, prøv å fokuser på lyden og prøv om du kan lytte til den helt til lyden blir helt borte. Når du ikke kan høre den noe mer (og du må være kjempe stille for å være sikker på at lyden er borte), kan du åpne øynene dine.


Etter å ha lyttet to-tre ganger, ha en samtale med barnet om hva hen opplevde. Var det vanskelig eller lett å fokusere på bjellen? Hvordan føltes kroppen ut? Hørte barnet andre lyder?


2. Mange lyder rundt oss.

Be barnet om å lukke øynene og lytte etter lyder rundt seg. Be barnet identifisere fem lyder hen hører. Du kan også spørre barnet:

- Når du hører en lyd, begynner du å tenke på hvilke lyder du liker og ikke liker?

- Når du hører en lyd, begynner du noen ganger å tenke på noe annet? (et minne, f.eks.)

- Legger du merke til disse lydene til vanlig når du er i dette rommet?


Innlegget er basert på dette innlegget fra Left Brain Buddha.

© 2019 by MSV Tjenester. 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon