• Tonje

Hvordan bli mer produktiv i hverdagen.Føler du at du ikke har nok timer i løpe av en uke?

Med noen få enkle grep kan uka bli litt enklere ved å gjennomføre noe få punkter på f.eks. søndager.


Oppdater kalenderen din.

Oppdater kalenderen din med ukas avtaler og legg inn de avtalene du har laget med deg selv ang. husarbeid og evt. personlige avtaler som trening og self-care tid. Husk å legge inn påminnelser på det som trengs!


Prioriter ukas husarbeid oppgaver.

Når vasket du hva sist? Avtal med deg selv (og evt. andre i husholdningen) hva som skal prioriteres av husarbeid den kommende uken. Skal gulvet vaskes eller et klesskap ryddes? Prioriter og legg det inn i kalenderen din. Et ryddig hjem kan hjelpe deg til å føle deg mer avslappet og mer produktiv.


Lag ukas "to-do"-liste

Hvis du ikke liker å ha to-do listen din i kalenderen din, er det greit å skrive den ned et annet sted. Listen burde være med deg gjennom hele uka slik at du slipper å stå igjen med alle de tyngste eller "værste" oppgavene når helgen kommer. Listen burde skrives slik at de viktigste eller tyngste oppgavene står først og deretter kommer de lettere og mindre oppgavene.


Planlegg måltider

Planlegg måltidene dine, evt. bare middager etter at du har oppdatert kalenderen din og laget ferdig ukas to-do liste. Etter du har skrevet ned hvilke middager du skal ha kommende uke, skriver du en handleliste ut ifra dette og legger inn en handletur i kalenderen din på mandag.


Gjør klar ukas antrekk på søndag.

Klær og tilbehør er ofte en ting vi bruker mye tid på på morgenen. Hvis dette er tilfelle for deg forbered klærne dine for arbeidsuka på søndager. Heng eller legg klærne slik at de er lette å få tak i når dagen du skal bruke dem kommer.


Det aller viktigste for en produktiv uke er å legge inn fritid og morsomme aktiviteter. Uten disse kan uka bli lang og hard. Livet er for kort til å bruker massevis av tid på ting du ikke liker å gjøre! 

© 2019 by MSV Tjenester. 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon