• Tonje

Hverdagsaktivitet - bra nok?Det er sikker ikke første gang du leser at du burde være fysisk aktiv i 30 minutter per dag. Helsedirektoratet anbefaler minst 150 minutter med moderat aktivitet per uke eller 75 minutter med høy intensitet per uke for voksne. 


I følge Aktivitetsalliansen som har utarbeidet Aktivitetshåndboken for dummies er moderat aktivitet f.eks. støvsuging, gå raskt, aktiv lek med barna og bære matvarer. Høy intensitet aktiviteter kan være å dra akebrett, klippe gress, hogge ved og svømming. De skriver også at shopping dessverre bare kvalifiseres til lett fysisk aktivitet, men har du mange poser kan det tenkes at dette likestilles med å bære matvarer?


I 2013 ble en amerikansk studie  om hverdagsaktivitet publisert som viste at små økter med aktivitet i hverdagen har samme helsebringende effekt som systematisk trening.


Tenk igjennom hverdagen din, er det noen aktiviteter som du gjør hvor du kan få inn mer aktivitet? Når du snakker i telefonen, kan du stå og gå rundt? Når du er med barne ditt på lekeplassen, kan du være med å leke? Og klassikeren, kan du ta trappen istedenfor heisen? Disse små tingene gjør at du kan nå målet om å være aktivt i dine 30 minutter per dag uten å tenke noe videre over det.


For det beste av alt er at dine 30 minutter ikke behøver å være sammenhengende! Helsedirektoratet  skriver at du gjerne kan dele opp aktiviteten i ti minutters bolker. De anbefaler også muskelstyrkende aktiviteter to eller flere dager i uken. Dette behøver heller ikke å skje på et treningsstudio! Har du små barn? Ta knebøy og militærpress med barnet. Gjør situps mens du venter på at vannet skal koke når du lager mat. Alt er bedre enn ingenting!


Husk, du gjør mest sannsynlig mer enn du tror! 

© 2019 by MSV Tjenester. 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon