• Tonje

En mindful morgen; bucketlistenScenario: du våkner opp og du føler deg trøtt, grinete og irritabel. Du vet du har en travel arbeidsdag foran deg og du kjenner at hjernen allerede har begynt å jobbe for fult. Du ønsker deg tid for deg selv for å kunne skru ned tempo og bli rolig.


Usikker på hva mindfulness er? Sjekk ut dette innlegget.


Mindful morgen bucketliste


1. Bruk en mindful pusteteknikk.

Plasser en hånd på magen og en hånd på brystet ditt. Når du puster inn og ut, kjenn hvordan kroppen beveger seg i takt med pusten din.

Denne øvelsen kan du gjøre i 1-5 minutter. Det kan være det kommer noen tanker mens du gjør øvelsen, det er helt okey! Legg merke til dem, så slipp dem.


2. Kjenn underlaget du står på.

Flytt fokuset ditt til føttene dine. Kjenn underlaget du står på. Er det sommer? Gå ut, ta av skoene og føl gresset mellom tærne. Kjenn hvordan føttene dine står på underlaget. Hvor har du vekten din? Flytt på vekten slik at hele foten har vært ned i underlaget.


3. Lytt med en gang du våkner.

La det bli en vane at det første du gjør når du våkner er å lytte. Høre fuglene uten for vinduet, eller bilene. Lytt etter lydene i huset. Prøv å skill lyder fra hverandre. Gjør dette uten å dømme.


4. Strekk på deg.

Før du står opp av sengen, strekk kroppen din og kjenn etter hvordan kroppen har det. Start for eksempel med tærne og jobb deg oppover til du tilslutt strekker hendene over hodet.


5. Drikk en mindful kopp med kaffe eller te.

Kjenn varmen fra koppen i hendene dine, lukt aromaen, legg merke til temperaturen og smaken av drikke.


6. Mediter.

Det er mange enkle og inspirerende meditasjoner ute på det store internett. Finn en meditasjon du liker. Jeg bruker appen Calm når jeg vil ha en guidet meditasjon.


Er du på jakt etter flere tips til hva du kan gjøre for å få en mindful start på dagen? Sjekk ut denne siden som dette innlegget er basert på.

© 2019 by MSV Tjenester. 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon