• Tonje

Bullet Journal: tilpasset degÅ gjøre Bullet Journalen din tilpasset deg kan handle om mange ting. Hva trenger du for å organisere hverdagen din? Måndelig/ukentlig/daglig logger, trenger du alle? Er det noen spesifikke lister som vil gjøre hverdagen lettere for deg? Sett deg ned å skriv ned hva du vet fungerer og hva du tror du trenger. Dette er ikke satt i stein og du vil kanskje oppdage at noe av det du trodde du hadde behov for trengte du ikke i det hele tatt. Bullet Journalen din er levende og utvikler seg med deg og ditt liv. 

Dette er noen erfaringer jeg har gjort det siste året


Prøv forskjellige notatbøker

Jeg har prøvd ufattelig mange notatbøker før jeg landet på den notatboken jeg bruker nå. Den er prikker i steden for linjer. Prøv deg frem! Liker du linjer, blankt, rutenett eller prikker? Og kvalitet på papiret er også noe du må føle deg frem til. Jeg bruker en relativ dyr notatbok, men det betyr ikke at du må ha det. Det er mer enn bra nok å bruke en notatbok til 20 kr. Du må føle deg frem å finne den utformingen og kvaliteten du føler passer deg. 


Månedlig/ukentlig/daglig logg

Mitt tips er å prøve alle tre. Se hva du faktisk har behov for. Under studietiden hadde jeg behov for daglig logg da det var mange forskjellige avtaler, samt mange oppgaver som skulle gjøres hver dag. Mens nå har jeg mer behov for en ukentlig logg som jeg bruker daglig. Her legger jeg inn avtaler (se boks venstre side i bilde over) og en løpende liste med gjøremål som må gjøres den uken. Når uken er omme, overfører jeg oppgaver som ikke er gjort til neste uke. Månedlig logg bruker jeg ikke som den er vist i systemet til Carroll. Jeg lager en månedlig oversikt i starten av hver måned (se bildet under) som jeg bruker til å skrive oppgaver som ikke gjøres hver dag, som f.eks. vasking av huset og vask av bilen (dette kalles av noen en "Habit trasker" som jeg skal skrive om neste uke). 


Noen gode kilder til inspirasjon 

Før jeg gir deg disse vil jeg gi deg et lite råd. Bruk disse kildene til inspirasjon, men ikke sammenlign deg med dem. Har du ikke gode tegneferdigheter, nei vel. Kanskje er du god på kalligrafi eller geometriske tegninger? Eller du vil du ganske enkelt ha en minimalistisk BuJo? Dette er helt i orden. Ingen ting kan gjøre feil i din Bullet Journal! 


Bohoberry - på youtube og blogg

Life by Whitney - på youtube

Bullet Journal Junkies - gruppe på facebook

Pintrest - søk "Bullet Journal"


Hvis du har noen spørsmål er det bare å ta kontakt med meg eller legg igjen en kommentar. 

© 2019 by MSV Tjenester. 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon