• Tonje

Bullet Journal: kolleksjoner + stressmestringJeg har brukt Bullet Journal systemet i litt over et år og er på ingen måte en ekspert. Men jeg har erfart at noen av mine kolleksjoner har ført til mindre stress i hverdag. Andre jeg har prøvd har har ført til mer stress etter en periode og har blitt kuttet. De kolleksjonene jeg bruker nå passer min hverdag og de behovene jeg har nå. Men dette endrer seg gjennom året og i noen periode har jeg ikke hatt behov for Bullet Journalen min i det hele tatt!


Månedlig oversikt 

Jeg starter hver ny måned med en oversikt der jeg skriver ned datoene for blogginnlegg, samt tittelen. Det jeg også liker å ha oversikt over er avtaler gjennom måneden og hvilke vaner jeg vil følge med på den aktuelle måneden. Denne oversikten er jeg innom hver søndag når jeg setter opp det ukentlige oppsette slik at jeg ikke glemmer noe.


Ukentlig oppsett

Det ukentlige oppsettet bruker jeg hver eneste dag. Det er her jeg skriver ned alle avtaler, gjøremål, har oversikt over vanene jeg vil følge med på og diverse andre ting som hjernen fyller seg opp med i løpe av dagen. Jeg setter ikke opp gjøremål på en spesifikk dag, men har heller en løpende liste igjennom uka. Dette for å ikke ha for mange oppgaver på en dag. Jeg velger meg heller ut en til tre oppgaver som passer meg og mitt tempo den aktuelle dagen og gjør disse, istedenfor å sitte på søndag å bestemme hvor mange oppgaver jeg skal gjøre pr dag. 


Master Grocery List / Hoved handleliste 

Denne høsten har jeg jobbet med denne listen. Det er en hoved liste over de vanligste tingene vi trenger i husstanden. Den er pr nå full av matvarer, men med tiden skal alt som handles regelmessig inn på denne listen. Da kan jeg skrive ned det som ikke er i skap og skuffer, og vite hva som skal handles til en hver tid. 


Vaskeliste

Rett og slett for å ha en oversikt over når jeg gjorde forrige vaske/huslige oppgave sist. 


Mål

I 2018 har jeg tenkt å sette meg flere små mål innen fire områder. Disse målene kan jeg da jobbe med en og en eller flere samtidig gjennom året. Hver måned har jeg tenkte å ta en evaluering om jeg har kommet et skritt nærmere målet. 


Day Zero Project

Jeg i 2016 startet jeg med noe som kalles Day Zero Project. Det innebærer å sette seg 101 mål som skal gjøres på 1001 dager, ca. 2,75 år. Målene må være målbare og spesifikke. Jeg liker å fysisk merke av mål som jeg har nådd derfor skriver jeg opp listen i starten av Bullet Journalen min hver gang jeg bytter notatbok. Hvis du synes Day Zero project høres interessant ut, kan du sjekke det ut  her.


Bursdager og helligdager

Den siste listen er ganske selv forklarende. Her er alle bursdager og helligdager for 2018 skrevet inn. Dette gjør det lettere for meg å se fort når og hvem som har bursdag neste gang.


Dette er den siste posten for denne gang om Bullet Journal systemet. Hvis syntes dette var interessant og gjerne vil høre med så legg igjen en kommentar eller kontakt meg.

© 2019 by MSV Tjenester. 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon