• Tonje

Bullet JournalBullet Journal systemet er laget av Ryder Carroll da han aldri fant et planleggingssystem som fungerte for han. For mer informasjon klikk her.  For å starte trenger du en notatbok og en penn/blyant. 


En Bullet Journal eller Bujo er bygget opp av fire forskjellige punkter; register, kolleksjoner, fortløpende logging og overføring. 


Register

Dette er den viktigste delen av Bujoen din. Det er her du organiserer det du skriver i notatboken din. Du gir disse oppføringene et tema. Tema blir så lagt inn i registeret sammen med sidetallet. Oppføringene i en Bujo kalles kolleksjoner. 


Kolleksjoner

Hver side har sitt tema. Disse temaene er for å gruppere og organisere relaterte ideer. Hvert eneste tema i Bullet Journal systemet er per definisjon en kolleksjon. Kolleksjonene kan være spredd utover hele notatboken. Dette er noen typer kolleksjoner: 

Framtidslogg; Her skriver du ned avtaler og oppdager som skjer i fremtiden. 

Månedlig logg: Det er her du organiserer måneden din. 

Daglig logg: Denne brukes på daglig basis. Fortløpende logging, avtaler og notater. 

Andre kolleksjoner: Dette kan være hva som helst! Lister over filmer du vil se, vaske plan for huset, drodling eller dagbok sider. 


Fortløpende logging 

Dette handler om hvordan vi organiserer loggingen vår. Bujo systemet bruker "bullets" eller punkter. 

  • = en oppgave 

     X = Fullført 

     < = Overført

     > = Planlagt 

     0 = Avtale

     - = Notat 

Du har også kanskje behov for andre tegn for å merke notater eller oppgaver. Andre kan f.eks. være 

     ! = Inspirasjon 

    * = Prioriter


Overføring 

Dette siste punktet er å flytte oppgaver dit de skal gjøre eller oppgaver som ikke har blitt gjort over til neste dag eller neste måned. Krysse ut oppgaver som ikke er relevante lengre. Planlegge oppgaver og avtaler som skal gjøres senere i framtidsloggen. 


Jeg anbefaler videoen som ligger ute på Bullet Journal sine hjemmesider for å få enda et dyp dykk inn i hvordan systemet fungerer, du finner den her. Neste uke skal jeg gå litt mer i dypden om hvordan du kan gjøre dette systemet til ditt eget og hvordan du kan legge opp notatboken til dine behov. 


All informasjon er hentet fra den offisielle Bullet Jorunal websiden og videoer. 

For mer informasjon, gå til: www.bulletjournal.com.  

© 2019 by MSV Tjenester. 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon