• Tonje

8 tips som kan forenkle hverdagenHva er det som gjør at vi stresser igjennom hverdagen? Hva kan vi gjøre for å forenkle hverdagen slik at vi får tid til det som virkelig betyr noe? Det handler mye om prioritering og hva man velger som viktig i sin egen hverdag. Her er åtte tips som kan hjelpe deg til å forenkle hverdagen din slik at du kan ha muligheten til å fokusere på det du mener er viktig for deg. 


Planlegg

Planlegging er alfa og omega i en travel hverdag. Skriv ned hvilke avtaler du har i løpet av uken, hvilke aktiviteter du gjerne vil gjennomføre og hva du skal ha til middag. Husk også å sett opp noen husarbeid oppgaver hver dag slik at det ikke tårner seg opp så du får en hel dag med bare husarbeid.


Organiser

Rydd og organiser hjemmet ditt. Å ha et ryddig hjem kan hjelpe deg til å bli mer produktiv og mer rolig. Det som er viktig å huske på er at vi har alle forskjellige standarder på hva som er organisert og ryddig. Finn ditt eget nivå og prøv å hold det der.


Si nei

Hvor mange ganger har du ikke vært stresset og har sagt ja til en ting du egentlig ikke hadde lyst eller tid til? Dette betyr ikke at du skal si nei til alt, men ta en liten runde med deg selv og finn ut om det du blir spurt om er noe du har lyst til eller om det vil generere mer stress. Å si nei kan gi deg mer tid til å fokuserer på det du har lyst til.


Sett opp avtalegiro

Å sette opp avtalegiro i banken på alle dine faste utgifter gjør at alle utgiftene dine blir betalt i tide og du slipper å tenke på når regningene har betalingsfrist. Mange blir stresset bare av å tenke på å sette seg ned med regninger. Sett opp avtalegiroer slik at du kan tenke på andre ting og fokusere på andre oppgaver.


Sett av tid til deg selv

Det kan føles uoppnåelig å sette av "meg tid". Men ved god planlegging er dette fult mulig. "Meg tid" kan være aktiviteter du har lyst til å gjøre, "self care"/selv pleie, selvutvikling eller andre ting du trenger for å få igjen energi.


Få nok søvn

Det er kjempe viktig med nok søvn. Kroppen og hjernen din presterer best når de har fått nok hvile. Det kan være vanskelig å være positiv og proaktiv hvis du ikke har fått sovet nok.


Fysisk aktivitet

Dette er ikke snakk om hard trening tre til fire ganger i uken. Det handler bare om å bevege seg. Ta en kort gå tur hver dag, gjør noen yoga øvelser eller dans i fem minutter på stuegulvet. Bevegelse gir deg ikke bare en fysisk gode, men også psykisk.


Mat og drikke

Å spise sunt og drikke nok vann har gode effekter både for hjernen og kroppen. Det hjelper deg til å fokusere bedre og gir deg mer energi. Hvis du ikke vet hvor du skal begynne, kan du starte med å spise etter "tallerkenmodellen", se her.

© 2019 by MSV Tjenester. 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon