• Tonje

8 tips for en mer produktiv hverdagHa en morgenrutine

Kom deg opp om morgenen! Ikke trykk på slumre knappen. Lag deg en morgenrutine som passer for deg, om det er å få skvist inn en treningsøkt før du skal på jobb eller om det er å lage frokost til familien din, kom deg opp av senga og start dagen. 


Planlegg dagen din

På hvilken måte du gjøre dette er opp til deg. Om du har en digital kalender, en almanakk eller en Bullet Journal. Men planlegg dagen din med god tid avsatt til hver ting som skjer slik at du ikke havner bakpå og blir forsinket. 


Skriv lister

Hvis du har fulgt meg en liten stund så vet du at jeg er veldig glad i lister når det kommer til organisering og produktivitet. Det finnes flere lister man burde bruke gjennom dagen/uka for ikke bare å være mer produktiv, men også for å ha mindre i hode gjennom dagen. De to listene som er nevnt nedenfor er et minimum av hva jeg bruker ila. en uke. 

  • Gjøremålsliste (daglig / ukentlig) 

På denne listen skriver du alle husarbeidsoppgaver og andre gjøremål du må/burde/vil gjøre. Prioriter oppgavene etter hva som er viktigst. 

  • Middagsliste 

Lag en plan for middager for de neste sju dagene. Det spiller ingen rolle om du begynner på en onsdag eller en lørdag. Det viktigste er at du har skrevet ned sju middager som du tenker passer uken foran deg. Og komplimenter gjerne med en handleliste og en handletur slik at du har alle ingrediensene hjemme. Du behøver ikke å spise pannekaker på tirsdag hvis du ikke har lyst på pannekaker da. Men det handler om at etter du har planlagt vil du mest sannsynlig spise maten du har planlagt og handlet inn til ila. de neste 10 dagene. Det vil alltid skje ting i hverdagen som gjør at planer endrer seg. Men da har du middagen allerede handlet inn slik at det bare er å sette i gang når du kommer hjem fra jobb. 


Husk å ta pauser! 

Du er mer produktiv når du får i deg vann, mat og får rørt litt på deg. 


Bruk en timer

Å sette en timer når du gjør oppgaver kan motivere deg til å jobbe mer målrettet og raskere med den arbeidsoppgaven du har foran deg. Jeg anbefaler å sette nedtellingen til enten 20 minutter og evt. gjenta etter 5 minutter eller 50 minutter med en 10 minutters pause mellom øktene. 


Sett av tid til «meg-tid» 

Å sette av tid til seg selv er kjempe viktig. Det er vanskelig å fungere optimalt i hverdagen og kanskje også ta vare på andre, hvis man ikke tar vare på seg selv først. Prøv å få til minimum en ting i uka som du kvalifiserer som «meg-tid». 


Planlegg for morgendagen 

Ikke stress hvis du ikke får gjort alt du hadde planlagt å gjøre gjennom dagen. Sett pris på det som faktisk ble gjort, ikke heng deg opp i alt som ikke ble gjort. Hverdagen går ikke alltid slik man ser for seg og det skjer alltid uforutsette ting. Skriv ned i kalenderen/listen din de tingene du ikke fikk gjort og gjør de i morgen i stedet for. 


Få nok søvn! 

Hjernen vår fungerer best når den har fått hvilt, så husk å få inn den mengde søvnen du trenger for å fungere optimalt. 

© 2019 by MSV Tjenester. 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon