• Tonje

6 ting å gjøre når du ikke føler for noen tingVi har alle en dag en gang i blandt der vi ikke føler for å gjøre noen ting og det er helt ok. Det er når en dag strekker seg til å bli over en lengre periode det er viktig å ta grep, aller helst før det blir en lengre periode. Her er fem ting du kan gjøre for å få deg selv i gang på en tung dag. 


1. Kle på deg 

Pysjen er veldig komfortabel og god, men hvis du skal prøve å få igang igjen motivasjonen til å gjøre ting må de gå i skittentøys dunken med en gang. Kle deg som om du skulle gått ut av huset, slik at du kanskje føler deg mer klar for å ta tak i dagen.


2. Lag mat 

Å spise sunt er viktig for både kropp og sjel. Å lage et mer næringsrikt måltid enn f.eks. nudler vil kroppen din takke deg for. Mat gir energi, og ved å spise næringsrik mat vil du ha mer energi til å møte dagen. Hvis du føler det er vanskelig å lage mat, google en oppskrift å følg den.


3. Lag en liste 

Lag en liste over ting du vil gjøre, f.eks. å gå en tur, spise sjokoladekake osv. Å sette ting på en liste kan gjøre at det blir lettere å gjennomføre. Hvis du føler for det kan du også skrive inn noen enkle husarbeid oppgaver innimellom aktivitetene du vil gjøre.


4. Hør på musikk 

Forskning viser at når vi hører på musikk vi liker slipper hjernen ut dopamin, en "feel-good" naurotransmitter. Det vil si at når vi hører musikk vi liker føler vi oss mer glad og blir begeistret. Å høre på musikk vi liker senker også stressnivået vårt. Så det er bare å finne frem headsettet og spille masse musikk! 


5. Trene 

Dette vet du helt sikkert allerede; å trene kan få deg til å føle deg glad. Når vi trener slippes det ut de samme kjemikaliene som blir brukt i antidepressiva. Så det er bare å finne frem treningsklærne og gjøre det! Hvis du ikke liker å vise deg frem, kan du også gjøre forskjellige øvelser hjemme i din egen stue. All trening er god trening. 


6.  Ha en spa dag

Å ha en spa dag hjemme eller på et fysisk spa gir gode fordeler for din psykiske helse. En spa dag lar deg stresse ned og slippe spenninger. Å skjemme seg selv bort en dag lar deg slappe av. Prøv også en massasje eller en kort meditasjon - begge disse kan være effektive mot stressymptomer. En annen ting som man får ut av en spa dag er en følelse av fornyelse. Du vil få ny energi og være klar for å møte verden på ny. 

© 2019 by MSV Tjenester. 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon