• Tonje

6 grunner til å være i bevegelse
Helsegevinsten ved regelmessig fysisk aktivitet er mange og vanskelig å overse, uavhengig om det gjelder barn, voksne eller eldre. Derfor er bevegelse en av de viktigste strategiene for en god helse. Her er 10 fordeler ved regelmessig fysisk aktivitet for deg som kanskje sliter litt med en lang dørstokkmil.


- Redusert risiko for en lang rekke sykdommer og helseplager

Å være i fysisk aktivitet øker konsentrasjonen av det gode kolesterolet, og reduserer usunne triglyserider. Dette gjør at risikoen for hjerte- og karsykdommer synker. Regelmessig fysisk aktivitet vil virke forebyggende på mange forskjellige helseproblemer, som diabetes, hjerneslag, depresjon, noen typer kreft bl.a. uavhengig av nåværende vekt og helse.


- Trening gir lykkefølelse

Bevegelse og trening gir kroppen hjelp til å utløse en rekke kjemikalier i hjernen som er tett knyttet til lykkefølelsen og tilfredshet. Å være regelmessig fysisk aktiv kan gi bedre selvtillit og mestringsfølelse, samt at kroppen blir mer motstandsdyktig mot stress.


- Vektkontrolerende

Regelmessig trening kan bidra til en stabil kroppsvekt og reduserer muligheten for vektøkning. Å være i fysisk aktivitet forbrenner kalorier, og jo mer intensitet på aktiviteten, jo mer kalorier forbrennes.


- Fysisk aktivitet gir energi

Å være regelmessig i fysisk aktivitet gir deg økt utholdenhet og muskelstyrke. Det hjelper også kroppen til å ta opp oksygen og næringsstoffer mer effektivt. Hjertet, lunger og andre organer jobber mer effektivt og derfor får man også mer energi i hverdagen.


- Du sover bedre

Når du trener og beveger deg regelmessig gir det dypere og bedre søvnkvalitet. Det kan også hjelpe til at du sovner raskere og kan motvirke søvnløshet.


- Trening forbedrer sexlivet

Når du er i regelmessig fysisk aktivitet kan dette føre til økt sexlyst hvis du er kvinne. Hvis du er mann vil du ha mindre sjangser for å utvikle potensproblemer og erektil dysfunksjon enn menn som ikke trener.

Innlegget er basert på E. Rotevatn. (2014) Trening gir deg mange fordeler - Strat å trene nå! Trening.no. Hentet fra: https://www.trening.no/treningstips/trening-gir-deg-mange-fordeler-start-a-trene-na/

© 2019 by MSV Tjenester. 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon