• Tonje

5 hverdagsvaner du bør prøveJeg vet ikke med deg, men mine egenpleie rutiner har gått litt i vasken etter sommeren. Og jeg kjente et behov for å gå all-in og virkelig ta tak. Derfor gjorde jeg et søk på det store internett for å finne praksiser som kunne passe meg og min hverdag. Noen har jeg tatt med meg fra tidligere, andre er relativt nye. Det viktigste for meg var at de passet inn i timeplanen og at de gjør så jeg føler meg bra.


1. Skape hellige morgener

Å ha en morgenrutine som får meg til å føle meg bra, i stedet for å gjøre meg stressa ut døra er viktig. Jeg står heller opp 30-60 minutt før enn det jeg må for å skape en god atmosfære. Min rutiner er å stå opp først (og alene!), sette på kaffen, lage meg varmt sitronvann (se neste tips) og drikke den mens jeg gjør litt yoga eller mindfulness. Deretter lager jeg frokost og tar min daglige shot av aloe vera. På dette tidspunktet er jeg som regel ikke alene om å være våken lengre og morgenen går da relativt fort før vi er på tur ut døra. Men sjelden (har lyst til å skrive aldri, men hvem er det jeg prøver å lure?) i et stressa mindset.


2. Drikk varmt sitronvann

Det første jeg har i meg om morgenen er varmt sitronvann. Jeg føler at det har en rensende effekt på kroppen og vekker opp kroppen like bra som en kaffekopp (selvom jeg også drikker kaffe senere, #kaffeavhengi).


3. Praktiser yoga eller annen type mindfulness aktivitet

Ta deg tid til å puste hvertfall ett par ganger i uka. Å ha et sted som bare er ditt som du kan komme tilbake til for å rense hodet, komme tilbake på bakken og virkelig puste, er viktig. Når du kommer til dette stedet legg merke til hvordan kroppen din føles. Er den stiv og støl? Har du noen vondter? Dette er steder der kroppen trenger litt ekstra kjærlighet.


4. La deg selv føle

Ikke vær redd følelsene dine! La deg selv ha opp- og nedturer. Bli sint. Gråt. Føl på den overveldende kjærligheten. Hvis vi stenger alt inne i oss hele tiden vil du etterhvert merke det på kroppen. Finn deg en person du kan snakke med som du stoler på 100%. Skriv dagbok. Tegn. Få utløp for dine følelser.


5. Vær takknemlig

Skriv ned noe du er takknemlig for hver dag. Mediter på ting du er takknemlig for og send dem litt kjærlighet. Skriv brev til personer du er takknemlig for at du har i livet ditt. Uttrykk din takknemlighet flere ganger i uken.


Hvilke selvpleierutiner har du?


Innlegget er inspirert av denne artikelen.

© 2019 by MSV Tjenester. 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon