• Tonje

3 mindfulness øvelser til morgenstundenMindfulness er en individuell praksis som kan praktiseres på mange forskjellige måter.  Man kan stå, sitte, ligge eller være i aktivitet mens man praktiserer. Det viktigste er at man fokuserer på pusten, være i samtiden og bruke alle sansene.

Det er forskjellige ting du kan gjøre på morgenen mens du praktiserer mindfulness. Under finner du tre forskjellige øvelser som passer fint til denne tiden på døgnet.


Morgenstund

Når du våkner om morgenen ta deg tid til å legg merke til lyset i rommet og følelsen som sitter i kroppen. Lytt etter lyder utenfor huset. Kjenn hvor varm kroppen din er etter en god natt søvn. Etter hvert som du våkner mer og mer, begynn å beveg på deg. Strekk deg. Når du står opp av sengen strekk armer, ben, forsiden og baksiden av kroppen og sidene. Kjenn hvor godt det er å bevege kroppen.


En god frokost. 

Det å spise en god frokost kan gjøre underverker for dagen din. Planlegg gjerne dagen før hva du vil spise og pass på at du har alt du trenger. Skap tid til et sunt og næringsrikt måltid.

Når du setter deg ned for å spise, være takknemlig for maten du skal spise og verdsett den. Bruk god tid og unngå distraksjoner som mobil eller tv. Prøv å legg merke til smaken, teksturen og lukten av maten og nyt måltidet.


Nyte en varm dusj 

Vær tilstede når du dusjer. Vi har gjerne en tendens til å være alle andre steder enn i dusjen når vi er der. Vi tenker gjerne på dagens gjøremål og hvordan dagen skal bli. Prøv heller å bare være i dusjen. Når du vasker deg, vær oppmerksom på varmen av vannet og luktene du kan fornemme. Hvordan lukter såpen din? Hvordan beveger vannet seg nedover kroppen din? La tankene slappe helt av, og bare vær tilstede.


Godtfredsen, G. Merunada, M & Tanum, E. (2016) Mindfulness for alle, 100+ minndfulness teknikker. Bygdøy: Godtfredsen, Merunada & Tanum. 

© 2019 by MSV Tjenester. 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon