• Tonje

Å stå i stressetDu har lagt deg en plan for dagen og du har satt av tid til uventede hendelser, men likevel kommer det stress situasjoner. Du glemt en deadline eller barnet ditt har ikke lyst til å reise i barnehagen, du kjenner stressnivået stige for du HAR EN PLAN. Det skriker inni deg. Hva f**n?! Og du tenker, «jeg hadde jo satt av tid til dette å!» Noen ganger kommer vi ikke unna stress. Uansett hvor zen du er vil du mest sannsynlig føle på stress. 

Her er fire tips som kanskje kan hjelpe deg til å stå i stressede situasjoner. 


- Tro på deg selv

Du har helt sikkert vært i denne situasjonen før. Ungen skriker og kaster klær, smokken og kosebamsen og «vi`kke ha». Hva har du gjort i disse situasjonene før? Hva funker? Ta tre sekunder og tenk deg om. Kanskje barnet bare trenger å velge klærne sine selv i dag, selvom h*n kommer i barnehagen med to forskjellige sokker, cowboyhatt og badering over buksa. Er det så farlig? Bruk erfaringskunnskapen din og løs problemet der og da. Så får du heller le litt til personalet i barnehagen når dere kommer og si at barne ville så gjerne kle på seg selv i dag. 


- Pust 

Husk å pust. Hjernen din fungerer ikke hvis den ikke får oksygen. Ta tre dype magedrag. Ta et skritt «tilbake» og se på situasjonen. Repeter «tro på deg selv» punktet. 


- Ikke verdens undergang 

Verden går ikke under om du ikke får levert innen deadline og mest sannsynlig mister du ikke jobben heller hvis du bare sier ifra. Istedenfor å jobbe halve natten med oppgaven som skulle vært gjort, ta deg en prat med sjefen og fortell sannheten. Og du får nok utsatt innleveringen en dag eller to. 


- Hold fokus, ikke multitask 

Ikke multitaske. Det fører ingen mestring med seg. Legg mobilen fysisk bort, sett den på lydløs og gjør ferdig oppgaven du stresser over. 


Vil du lære mer om stress og arbeidsrelatert stress, les denne artikkelen hos Psykolog foreningen


Har du noen gode strategier for å stå i stresset? 

© 2019 by MSV Tjenester. 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon